onsdag 27 oktober 2010

Stickcafé

Vi blev bara två. Det var sjuka barn och ingen barnvakt och försenade hästtransporter och annat man ibland inte kan rå över. Men vi två som var där fick en mycket trevlig stund med stickning och prat om stickning och böcker. Mycket mysig lokal, också. Och belysningen funkade; det är ju ingen oviktig sak när man ska handarbeta...


Så, det blir repris på detta såklart!

Nypremiär!

Idag blir det något av en nypremiär på vårt stickcafé, då vi överger praktiska men lite trista syslöjdslokalen och övergår till ett café! Äntligen finns det ett café som är kvällsöppet här i Byn! Det måste understödjas!

Är du i krokarna och sugen på gott sällskap, fika och stickning/virkning/whatever så är du välkommen till Café Himmel & Pannkaka, på Järnvägsgatan. Vi kör kl 17-20 med devisen att man kommer när man kan och går när man vill!

söndag 17 oktober 2010

I've got cash in my stash!

Vissa saker förefaller verkligen vara meant to be...

Jag mejlade sköna Helena på hktex (i Spånga) för att höra om hon hade något kvar av det där härliga, melerade garnet jag köpte av henne för snart ett år sedan, och om jag isåfall kunde få beställa 3 nystan av det. Jag mindes inte vad det hette. Men hon var minnesgod och mindes inte bara mig utan garnet dessutom. Cash heter det (90% lammull och 10% cashmere) och har utgått ur hennes sortiment. Men... hon hade exakt tre nystan kvar! Wohoo!

På tunnelbanan i vintras satt jag mittemot en tjej som hade såna tuffa vantar. Jag hade faktiskt inte sett idén tidigare och bad att få ta en bild av dem.

Och för inte så längesedan hittade jag de här, i DROPS design: Modell nr ME-012:

Så nu vet ni vad det ska bli av the Cash in my stash! :-)