onsdag 4 januari 2012

Ännu mera jullovspyssel!

Ledigheten kickar äntligen in med full kraft!

Igår kväll avslutade jag äntligen en mjuk, härlig tubsjal i det dyraste garn jag någonsin köpt (199 spänn för 50g...).

Jag har garn så jag kan göra en lika dan i röda nyanser och en i blågröna. De ska bli presenter till ett par döttrar. Har redan påbörjat den röda... :)

tisdag 3 januari 2012

mera jullovspyssel

Lite otippat valde jag en annan tygkombo än de jag lekt med hela morgonen. Men likafullt bidde det en väska. Idag med en annars sorts bygel. Eftersom jag inget mönster har fick det bli en smula trial and error. Slutresultatet blev dock riktigt fint! Måste bara komma mig till en järn- eller hobbyaffär så jag kan köpa antikbehandlad kedja till handtag till väskorna.

Fin utanpå:

Och lite suddig inuti:

måndag 2 januari 2012

jullovspyssel

Dynan i korgfåtöljen i hallen såg lite trist och sliten ut, och jag hade en bit tyg som skulle passa fint. Så jag tänkte lite, klippte och sydde.

Det blev inte så pjåkigt.

Och som jag höll på där och grejade föll mina ögon på några väskbyglar jag köpt av Mrs Bao. Jag har varit sugen på att använda dem till en väska, ett tag, men inte riktigt vetat hur man gör för att få till det. Inte hittade jag någon bra tutorial på nätet heller. Jag vet att jag har ett par sidor bokmärkta i den gamla, ångdrivna datorn men den orkade jag inte starta så jag fick väl tänka till lite, i stället. Passande tyg hade jag ju, liksom både vlieseline och fodertyg. Det var väl bara att köra på.

Inte så illa för att vara första gången. Inte illa alls.