söndag 22 juli 2012

When it rains it pours...

Just nu blir det en del lunchväskor, tydligen. Men så är de också himla fiffiga prickasenter. Om ett tag kommer än kär vän hit och hälsar på, de allra sista skälvande dagarna av hennes efterlängtade semester. Kanske tycker hon det är lite roligare att återgå till saltgruvan om hon har en fin liten väska att ha lunchen i?


söndag 15 juli 2012

En till prickasent

På tisdag ska jag träffa sköna väninnan Malin i Stockholm, men jag åker ju dit redan i morgon, för att hinna träffa en annan, minst lika fin, väninna - Ingalill. Alltid roligt att överraska med något så jag sydde en väska med extrabrett axelband till denna bokbärerska...

 lördag 14 juli 2012

Inte min bag...

Förra lunchväskan a k a "prototypen" lottade jag ut för att fira det tvåtusende inlägget i min andra blogg. Flera av mina vänner var med i utlottningen men bara en kunde ju vinna. Och nu när jag ska träffa fina väninnan Malin i Stockholm på tisdag, och hon dessutom haft födelsedag alldeles nyss, så har jag sytt henne en egen. Lite bättre form och utformning och med en liten finess; en utanpåficka innehållande en spork (google is your friend... ;)).
Undras när jag ska göra en till mig själv?

onsdag 4 juli 2012

Lunchväska!

Jag pysslar igen. Mestadels ägnar jag mig åt det jag kallar för "uppvärmning", dvs försöker avsluta ett par UFO:s. Men eftersom jag flyttat (ihop med Kärleken) och just fått ordning på mitt nya arbetsrum kände jag att det behövde invigas med något ny-pyssel.

När jag var i England med jobbet, i maj, köpte en av kollegorna en härlig lunchväska. Jag ville ha en jag också, men när vi gick tillbaka till butiken där hon köpt den så var de slut. Jag gjorde en minnesanteckning i huvudet om hur hennes var beskaffad och tänkte att jag skulle sy mig en, någon gång. Som igår, till exempel.
söndag 1 juli 2012

S O S!!!

Jag har fyndat ett antal underbara nystan M&K Baby Eco Ull,i olika knalliga färger, och har en idé om en riktigt färgglad tröja (eventuellt med knäppning på axeln) till en ettåring, men hittar inget bra mönster att utgå ifrån. Jag har kollat Järbo och Garndesign utan att få någon inspiration...

Någon som kan tipsa?