söndag 17 juli 2011

Sammanförande av intressen

Joyce Carol Oates är en av mina favoritförfattare. Underbar berättare av fantastiska historier. Efter att ha försökt - jag menar verkligen försökt - lyssna på Carl Bildt som sommarpratare, men helt gett upp när karln spelar Winds of Change (jag menar... där går fanimej gränsen...) började jag lyssna på hennes A Fair Maiden i en riktigt bra inläsning.

Sålunda räddad har jag sytt lite till. I evigheters evigheter har jag varit sugen på att sy mig en riktigt bra stickpåse och gärna med en liten tillbehörspåse. Jag har ju ofta och gärna med mig mina stickningar/virkningar och det är inte alltid så lätt att hitta bra påsar. Inte brukar de vara så snygga, heller. Idag kom jag på att jag hade ett par fina tyger som nog skulle kunna fungera till detta och satte igång med en prototyp. Jag sejfar alltid med att kalla det prototyp eftersom jag så sällan har mönster utan kör lite utefter idéer i mitt huvud. När det då blir lite kackigt skyller jag på - och lär mig av - att det ju bara är en... prototyp.

 (Förfärligt ful söm. Inte otroligt att jag sprättar upp och gör om.)

Såhär blev det, alltså. Jag vet att det är likt det som Stickfrossa gör, men såvitt jag vet har hon inte tagit patent på sina grejer och dessutom har jag ingen som helst avsikt att sälja några grejer. Jag gör det här för mig. Till mig. Och kanske, kanske någon gång - om jag lyckas göra något riktigt, riktigt bra - ger jag bort något till någon god vän (som står ut med sneda sömmar).

2 kommentarer: