måndag 30 augusti 2010

Premiärcafé!

I mer än två år har jag tänkt på ett stickcafé här i Byn. Planerna tog fastare form i våras, vi hade ett tjuvstartscafé här hemma hos mig i juni och i kväll hade vi världspremiär!

Krångel med att få besked om lokal (vi får använda en textilsslöjdslokal och det är visserligen inte det mysigaste, men väldigt praktiskt med bra arbetsbord, bra ljus och dessutom tillgång till exempelvis symaskiner för den som känner sig hågad - och det goda fikat tar vi helt enkelt med oss!) och därmed vidhängande alldeles för sen marknadsföring gjorde att vi bara blev tre stycken - men fler har visat intresse och hade dykt upp redan i kväll om de bara hade vetat i tid, så de hade kunnat planera. Ett par manliga kollegor visade också ett visst intresse när jag satte upp anslaget i personalrummet, tidigare idag - men på min direkta inbjudan visade det sig att den ene visst skulle hem och lära katterna vissla och den andre tänkte börja träna karate...

Till att börja med kör vi sista måndagen i månaden. Jag började på en ny stickning; jag ska försöka sticka en sjal med ett enkelt spetsmönster. Det ser inte klokt ut, men maskorna stämmer när jag räknar efter så kanske behöver projektet bli större innan mönstret tar mer synbar form?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar